Oh, hello my Denmark!
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksIndeks  Latest imagesLatest images  SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  

patty.

Go down 
3 posters
Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AutorWiadomość
david

david

Liczba postów : 522

patty. - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: patty.   patty. - Page 2 EmptyPon Sie 10, 2009 10:08 pm

- co? - wstał z miejsca - chodzisz do psychologa? chyba do pseudo. patty, ty przecież nie musisz przyzwyczajać się do ludzi i ich zachowania! ty jesteś idealnie w tym obeznana! znam cie dobrze! co on pieprzy? - parsknął gasząc papierosa w popielniczce, która leżała na stole. znowu się zdenerwował. czuł się niefajnie, że patty nie powiedziała mu, że chodzi do psychologa - w ogóle czemu nie powiedziałaś mi, że chodzisz do jakiejś cioty? - zagryzł dolna wargę zapalając trzeciego papierosa. w końcu się zjara.
Powrót do góry Go down
patty

patty

Liczba postów : 379

patty. - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: patty.   patty. - Page 2 EmptyPon Sie 10, 2009 10:11 pm

jeszcze się zdenerwował. - bo go potrzebowałam? ojaa, nie mówiłam ci? no tak, przecież zobaczylismy się dopiero dzisiaj, to nie miałam w końcu okazji przecież. wysłałam ci esemesa ze szpitala, ale ty się nie odzywałeś, a pan psycholog mi pomógł trochę. - powiedziała spokojnie. - david, przepraszam, ale musiałam z kimś pogadac o tym co mi się stało. siostra ma swoje życie, ty się nie odzywałeś, czułam się z tym trochę beznadziejnie. więc podesłali mi pana psychologa. - wytłumaczyła się glupio, pewnie gdyby david czy mat wcześniej się odezwali, to by z nimi rozmawiała.
Powrót do góry Go down
david

david

patty. - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: patty.   patty. - Page 2 EmptyPon Sie 10, 2009 10:16 pm

- niemożliwe. ale podesłali ci takiego idiotę? no proszę cię, patty - klasnął w ręce gratulując głupocie pana psychologa i jego dokonaniom - kiedy macie następne spotkanie? - spytał już całkiem uspokojony, nawet oddech miał teraz płytszy i dosyć regularny. wyobrażał sobie jak właśnie spuszcza wpierdol temu psychologowi o ile psycholog nie jest okularnikiem, bo wiadomo, takich nie wolno bić ani nawet ruszyć ręką. usiadł z powrotem obok niej opierając głowę o poduszkę- hę?
Powrót do góry Go down
patty

patty

patty. - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: patty.   patty. - Page 2 EmptyPon Sie 10, 2009 10:22 pm

- chyba jutro. poczekaj, mam zapisane w jakimś moim notatniku - powedziała spokojnie i poszła po swój notesik, jakiś fajny i ozdabiany przez nią. w notatniku miała zapisane różne spotkania z koleżankami, klientami, którzy chcieli kupic jej obrazy i różnymi facetami. i dziewczynami. no dobra, więc spojrzała się na jutrzejszy dzień. - tak, jutro, dokładnie o jakiejś 13:50 - powiedziała spokojnie i zobaczyła kiedy ma jeszcze inne spotkanie, na które musi się udac, zapewne w sprawie obrazu.
Powrót do góry Go down
david

david

patty. - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: patty.   patty. - Page 2 EmptyPon Sie 10, 2009 10:25 pm

- okej - kiwnął głową - nie idziesz. nie potrzebujesz tych spotkań! z tobą jest wszystko w porządku. rozumiesz to? - miał dość dzisiejszego dnia i tej całej sytuacji z tym napadem. wolałby o nim zapomnień. czuł, że życie mu się pieprzy, nie dość, że ostatnim razem żegnali się w podobnych okolicznościach to i teraz też się to powtarza i to praktycznie od razu po jego przyjeździe. westchnął głęboko. był dzisiaj cały podburzony, ale chciał działać, koniecznie.
Powrót do góry Go down
patty

patty

patty. - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: patty.   patty. - Page 2 EmptyPon Sie 10, 2009 10:31 pm

i tak to ona jest starsza o kilka miesięcy od niego huehehehe xd
- dobrze, nie pójdę. odwołam spotkania, wszystkie - powiedziała całkiem posłusznie, nie zamierzała słuchac jakiegoś psychologa, a zamierzała słuchac dejwida. bo skoro wrócił, to zapewne on jej pomoże. więc na razie wzięła telefon i zadzwoniła do pana petra, żeby odwołac wszystkie wizyty umówione, mówiąc, że ona sobie już sama poradzi. kiedy odłożyła słuchawkę, wróciła na kanapę. - okej, już. teraz tylko czekam na zdjęcie gipsu - powiedziała głęboko oddychając.
Powrót do góry Go down
david

david

patty. - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: patty.   patty. - Page 2 EmptyPon Sie 10, 2009 10:34 pm

właściwie to patrząc na jej gips zastanawiał się jak można złamać nadgarstek. ale to chyba jest podobnie z obojczykiem. chociaż kiedyś widziałam jak kolega złamał obojczyk na plaży! ała. spojrzał na nią biednym wzrokiem i teraz dopiero zaczął jej współczuć bo to wszystko przecież przydarzyło się jej, nie jemu. westchnął głęboko obejmując ją za ramię i całując w sam czubek głowy.- mam ochotę na whisky - oznajmił i miał nadzieję, że takowe ma w barku.
Powrót do góry Go down
patty

patty

patty. - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: patty.   patty. - Page 2 EmptyPon Sie 10, 2009 10:39 pm

- mam chyba coś w barku. ostatnio przyniosła mi coś moja koleżanka, tak dla pocieszenia. poczekaj - powiedziała z uśmiechem i przyniosła jakąś dobrą starą whisky i dwie szklanki. no więc nalała im i napiła się sama. - hm, dobre całkiem. koleżanka kazła mi to przechowac na odpowiednią i dobrą okazję. myślisz, że ta akurat jest dobra, co? - zapytała się patrząc na niego, miała ochotę mi teraz powiedziec że go kocha, mhm.
Powrót do góry Go down
david

david

patty. - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: patty.   patty. - Page 2 EmptyPon Sie 10, 2009 10:45 pm

-tak - skłamał. wolał pić w whisky w bardziej radosnych chwilach, a właściwie to pił codziennie po kolacji. wziął od niej szklankę pociągając duży łyk i przez chwilę przytrzymał alkohol w ustach wydając przy tym dźwięk jakby płukał gardło. pociągnął nosem zachowując powagę i prostując się na kanapie. emocje z niego jeszcze nie opadły, cały czas przy nim trwały. wypuścił powietrze z ust odstawiając na bok szklankę.
Powrót do góry Go down
patty

patty

patty. - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: patty.   patty. - Page 2 EmptyPon Sie 10, 2009 10:49 pm

- david, hej, wszystko w porządku? - zapytała się go i tylko przytuliła się do jego ramienia. spojrzała się na niego i tylko chciala wiedziec o czym myśli. pogłaskała go po policzku. - to przeze mnie. ale, ale ja sie poprawię! - obiecała mu, była pewna że to przez nią, więc poczuła się strasznie głupio. - mogę się chociaż do ciebie przytulic? - zapytała niepewnie i tylko przygryzła wargę i nic nie wiedziała o co chodzi.
Powrót do góry Go down
david

david

patty. - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: patty.   patty. - Page 2 EmptyPon Sie 10, 2009 10:53 pm

nie chciał teraz rozmawiać o tym co czuje ani co myśli toteż siedział cicho lekko się kołysząc i popijając łiski. co chwilę zagryzał dolna wargę i lekko się do niej przysunął żeby mogła przytulić się do jego silnego ramienia. przełknął ślinę spoglądając na nią - chyba będę leciał do domu - stwierdził wkładając ręce do kieszeni. sam do końca nie wiedział co go trapi, ale na pewno coś go trapiło.
Powrót do góry Go down
patty

patty

patty. - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: patty.   patty. - Page 2 EmptyPon Sie 10, 2009 10:58 pm

- aha. no okej. - powiedziała cicho i teraz odsunęła się od niego, i siedziała całkiem sztywno. pomyślała, że chyba musi porozmawiac ze swoją siostrą o tym wszystkim.wszystko zaczęło się powoli sypac, i to przez nią. na razie więc tylko się napiła. zapaliła papierosa i spojrzała na niego. aż w końcu się przytuliła do niego. - to przeze mnie. - powiedziała całkiem poważnie i było jej smutno.
Powrót do góry Go down
david

david

patty. - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: patty.   patty. - Page 2 EmptyPon Sie 10, 2009 11:02 pm

- nie, to nie przez ciebie - spuścił głowę nachylając się lekko pomiędzy swoje kolana. - po prostu muszę już iść - głośno wypuścił powietrze z ust po czym podrapał się po karku - przepraszam - wymamrotał i czuł jak pulsuje mu głowa, a policzki robią się lekko czerwone- nie zadręczaj się - dopił łiski i dopalił papierosa, którego cały czas dzierżył w ręku. wstał z kanapy przesuwając się mozolnie w stronę drzwi.
Powrót do góry Go down
patty

patty

patty. - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: patty.   patty. - Page 2 EmptyPon Sie 10, 2009 11:06 pm

miała ochotę zapewne teraz się popłakac, wykrzyczec że to wszystko nie tak, że ma zostac i że go w ogóle kocha! ale jakoś nie mogła tego zrobic. więc zapewne pocałowała go przelotnie w usta, na pożegnanie i czekała aż sobie wyjdzie, zapewne czując jak łzy napływają jej do oczu. czuła się jeszcze gorzej niż po panu psychologu, miał ją pocieszyc a nie zdołowac xd no dobra, mniejsza xd kiedyś to naprawimy xd - mhm, tak tak - wyjąkała w końcu.
Powrót do góry Go down
david

david

patty. - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: patty.   patty. - Page 2 EmptyPon Sie 10, 2009 11:12 pm

westchnął ciężko podchodząc do drzwi. gdzieś w głębi siebie wcale nie chciał wychodzić. mógłby tu siedzieć godzinami na tej kanapie, popijać łiski i patrzeć się na patty albo uprawiać seks w wannie! znowu pociągnął nosem, był cholernym alergikiem. był wkurzony na siebie, że tak na nią naskoczył i krzyczał. z drugiej strony jakby tego nie zrobił pewno rozbił by sobie głowę w domu o lustro w łazience, a potem zapił się i wyszedł w miasto, chociaż pewnie zrobi coś zaraz głupiego. odwrócił się w jej stronę oblizując usta, dotknął jej ramienia i poszedł do domu. pewno jakiś żul po drodze go zabije albo napadnie!
Powrót do góry Go down
patty

patty

patty. - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: patty.   patty. - Page 2 EmptyPon Sie 10, 2009 11:14 pm

poszła się poryczec. przez całą noc xd
Powrót do góry Go down
david

david

patty. - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: patty.   patty. - Page 2 EmptySro Sie 12, 2009 8:50 pm

przybył tutaj całkiem spokojny i wyluzowany. przed wyjściem wypił jeden kieliszek czerwonego wina i trochę łiski, ale nie śmierdziało od niego alkoholem ani nie wyglądał jakby pił. nawet przez godzinę słuchał muzyki klasycznej żeby się odpowiednio nastroić i wyciszyć. wypalił oczywiście całą paczkę papierosów w zaledwie kilka godzin. może był trochę zjarany. zapukał do niej do drzwi. o mały włos i znowu kupiłby jej kwiaty, których chyba nie lubiła, przynajmniej tak wywnioskował.
Powrót do góry Go down
patty

patty

patty. - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: patty.   patty. - Page 2 EmptySro Sie 12, 2009 8:53 pm

a ona własnie wróciła z rozmowy z przyjacielem, miała wielu przyjaciół, i głównie nie wiedziec czemu to byli właśnie faceci, hetero że tak powiem. więc, na razie przebrała się w jakieś wygodniejsze ciuchy i poszła otworzyc te drzwi. nawet nie wiedziała o co mu może chodzic, skoro chciał z nią porozmawiac. otworzyła drzwi i wpuściła go do środka. - hej, wejdź, zapraszam - powiedziała z uśmiechem.
Powrót do góry Go down
david

david

patty. - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: patty.   patty. - Page 2 EmptySro Sie 12, 2009 8:57 pm

kiedy wszedł do mieszkania oczywiście pocałował ją w policzek i poszedł wgłąb salonu. najpewniej stał z rękoma spuszczonymi wzdłuż ciała. zachwiał się nieco po czym usiadł. był trochę blady, ale tylko troszkę i miał włosy w całkowitym nieładzie. nawet ich dzisiaj nie czesał, ba, nawet ich dzisiaj nie dotknął. oparł się o tył kanapy wpatrując się w nią i z jednej strony ciesząc się, że dzisiaj nigdzie nie wyszła sama wieczorem - co u ciebie? - westchnął głęboko składając ręce na kolanach.
Powrót do góry Go down
patty

patty

patty. - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: patty.   patty. - Page 2 EmptySro Sie 12, 2009 9:00 pm

usiadła sobie obok niego, było jej całkiem przykro, że wszystko im się wali. no cóż, dobra, więc na razie tylko zapaliła sobie papierosa i postawiła przed nim butelkę whisky i dwie szklanki. - wszystko w porządku. własnie wróciłam od przyjaciela, rozmawiałam z nim. dawno sie nie widzieliśmy. odprowadził mnie aż do samych drzwi - uśmiechnęła się nieśmiało i nalała sobie do szklanki. zapadła teraz niezręczna cisza, więc patty poczuła się taka strasznie samotna. powoli żałowała że wyprowadziła się od mat.
Powrót do góry Go down
david

david

patty. - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: patty.   patty. - Page 2 EmptySro Sie 12, 2009 9:07 pm

- to dobrze - pokiwał głową uśmiechając się do niej - to dobrze, że dzisiaj nigdzie sama nie byłaś. ledwo widziałem swoją rękę w tych ciemnościach - zażartował sobie. nawet nie był zazdrosny o tego jej kolegę, nie chciał się też dopytywać kim on jest, jak się nazywa, jaki nosi rozmiar buta bo pewno od razu by gościa sprawdził i w najgorszej sytuacji dowaliłby mu. dejwidowi przy innych facetach zawsze skacze testosteron i uważa ich za rywali. pokiwał przecząco głową, że nie chce łiski. nie chciał dzisiaj nic pić.
Powrót do góry Go down
patty

patty

patty. - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: patty.   patty. - Page 2 EmptySro Sie 12, 2009 9:11 pm

uśmiechnęła się do niego i wzięła schowała szklankę. napiła się ze swojej i odstawiła na bok gdzieś całą butelkę. ona też nie chciała pic, skoro on nie pił. spojrzała się na niego, patrzyła mu prosto w oczy. - obiecałam w końcu, prawda? obiecałam ci, siostrze, rodzicom i przyjaciołom że będę o siebie dbac i dotrzymam słowa - powiedziała z uśmiechem i poprawiła się na kanapie, podkładając sobie nogi pod swój chudy tyłeczek. - chcesz zobaczyc obraz, który kiedyś namalowałam? -zapytała się go i zaciągnęła się papierosem. odruchowo przeczesała palcami jego włosy.
Powrót do góry Go down
david

david

patty. - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: patty.   patty. - Page 2 EmptySro Sie 12, 2009 9:16 pm

- chcę - odpowiedział sucho chociaż był bardzo ciekawy jej obrazu, w ogóle odkąd pamiętał zawsze lubił oglądać obrazy, ale te starsze. po romantyźmie zawsze go nudziły i wydawały mu się takie same. chociaż van goghiem nie pogardzał. uśmiechnął się gdzieś w jej stronę. był dzisiaj strasznie cichy i hm, obolały. czekał chyba aż patty przyniesie mu obraz i pochwali się swoim nowym dziełem.
Powrót do góry Go down
patty

patty

patty. - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: patty.   patty. - Page 2 EmptySro Sie 12, 2009 9:20 pm

brakowało jej wszystkiego, no cóż, dzisiaj postanowiła że da mu spokój. ostatnio nawet napisała coś w pamiętniku o problemach facetów, że jak przychodzi co do czego, chowają się w swojej skorupie i nie dają sobie pomóc. a ona nawet jak próbowała, to nawet jeszcze bardziej to wszystko narastało. westchnęła tylko i poszła na chwilę do swojej sypialni, gdzie wisiał piękny obraz, o którym mu kiedyś mówiła. dwoje kochanków przy pełni księżyca podczas pocałunku na plaży. przystanęła na chwilę przed nim i tylko potarła oczy rękoma. przyniosła go w końcu dejwidowi. - proszę bardzo. oto ten obraz o którym ci kiedyś mówiłam - powiedziała podając mu go. - bardzo go lubię, jest taki, hm, trochę romantyczny - powiedziała zadowolona.
Powrót do góry Go down
david

david

patty. - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: patty.   patty. - Page 2 EmptySro Sie 12, 2009 9:27 pm

przysunął czoło do obrazu bacznie go obserwując centymetr po centymetrze. lubił zabawiać się z znawcę sztuki i artystę. jezu, mój pies po mnie skacze. xd. westchnął głęboko i chwilę nic nie mówił dopóki go całego nie obejrzał. oddalił się od niego na metr i stwierdził, że patty dobrze operuje kolorami i umie je dobrze łączyć. - bardzo ładny - stwierdził całe czas się w niego wpatrując - wiesz. mój znajomy ma małą galerię przy runku. jeżeli chcesz spróbuję z nim porozmawiać i może wystawić twoje prace - powiedział na jednym tchu.
Powrót do góry Go down
Sponsored content

patty. - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: patty.   patty. - Page 2 Empty

Powrót do góry Go down

patty.
Powrót do góry 
Strona 2 z 4Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» patty.

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
Oh, hello my Denmark! :: K o p e n h a g a :: Domy i mieszkania-
Skocz do:  
Free forum | Sztuka | Mangas | ©phpBB | Free forum support | Zgłaszanie nadużyć | Cookies | Najnowsze dyskusje