|
| Kino | |
|
+9kevin kristen vianne elyse jonathan isabella luke madison administracja 13 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
isabella
Liczba postów : 823 Join date : 10/06/2009 Age : 33
| Temat: Re: Kino Pon Cze 29, 2009 5:06 pm | |
| poprawiła swoją bluzkę i odgarnęła jakiś kosmyk włosów, po czym rozejrzała się w poszukiwaniu jakiegoś środka transportu. - mhm, tak myślałam - powiedziała siląc się na uśmiech, żeby nie wyszło, że jest jej smutno, czy że jest zazdrosna, prawda. spojrzała na elyse, teraz się już całkiem pogubiła, nie wiedziała komu powinna uwierzyć. | |
| | | jonathan
Liczba postów : 165 Join date : 17/06/2009
| Temat: Re: Kino Pon Cze 29, 2009 5:10 pm | |
| wypuścił dłoń elyse z owego uścisku nic więcej już nie mówiąc, bo czuł się okropnie zdominowany, przez te dwie kobiety, z którymi, z każdą coś go łączyło, ale z elyse najbardziej, pomimo, że próbowała ukryć to jak tylko mogła. wstał, więc z ławeczki, strzepując niewidoczny kurz ze spodni i wyciągnął papierosy z kieszeni. zapalił, po czym odwrócił się z szelmowskim uśmiechem w ich stronę, mocno się zaciągając dymem i unosząc pytająco brwi, podsunął im ową paczkę. | |
| | | isabella
| Temat: Re: Kino Pon Cze 29, 2009 5:15 pm | |
| pokręciła przecząco głową, na znak, że nie chce papierosa. - za dużo palisz - stwierdziła. teraz to ona zachowywała się, jakby była jego starszą siostrą, hm. - chyba naprawdę będę się zbierała - wstała. czuła się jakoś tak niezręcznie. | |
| | | elyse
Liczba postów : 228 Join date : 13/06/2009
| Temat: Re: Kino Pon Cze 29, 2009 5:16 pm | |
| pokręciła głową przecząco z grzecznym uśmiechem, poprawiła swą sukienkę i zastanawiała się, czy jej seans filmowy zaczął się, spojrzała z ciekawości na zegarek, w sumie, mogłaby jeszcze zdążyć.. wstała odgarniając włosy z ramion i poprawiła torebkę na ramieniu, - zaraz zaczyna się mój film, stąd będę się już zbierać - spojrzała na jonathana zupełnie poważnie, zastanawiając się, czy jej wyobrażenia o jego związku z nowo poznaną dziewczyną są słuszne, pocałowała go w policzek, a dokładniej ledwo dotknęła ustami jego policzek, po czym odsunęła się jak poparzona, uścisnęła przyjacielsko dłoń isabelli i skierowała się w stronę kina. | |
| | | jonathan
| Temat: Re: Kino Pon Cze 29, 2009 5:20 pm | |
| przewrócił oczyma, wypuszczając dym tytoniowy w górę. - jasne. - rzucił, sakrastycznie, przecierając oczy dłonią, w której trzymał papierosa. miał ochotę, jak tam stał, strzelić sobie z wiatrówki w głowę, bo ewidentnie było widać, że oby dwie były o siebie zazdrosne, co bawiło i trochę irytowało jonathana, który był jednakowoż bardziej zły na siebie, bo sam doprowadził do takiej sytuacji. - idźcie, nie zatrzymuję was. - rzucił, siadając na ławce z poirtyowaną miną i spoglądając w niebo, palił spokojnie papierosa, ignorując wcześniejszą uwagę isabelli. | |
| | | isabella
| Temat: Re: Kino Pon Cze 29, 2009 5:21 pm | |
| kiedy elyse poszła na film, isabella usiadła sobie z powrotem obok jonathana, przyglądając mu się badawczo. miała wrażenie, że coś jest nie tak, ale chyba nie do końca wiedziała co. założyła nogę na nogę i oparła łokieć o kolano, po czym zaczęła masować się po karku. - jonathan, co się stało? - zapytała w końcu, nadal mu się przyglądając. | |
| | | jonathan
| Temat: Re: Kino Pon Cze 29, 2009 5:26 pm | |
| jonathan spojrzał kątem oka na isabellę, nie spuszczając zadartej głowy w górę, wypuszczając wolno dym tytoniowy z ust. - nie wiem, a jak sądzisz? - rzekł, odwracając głowę w jej kierunku i unosząc lewą brew w górę, uśmiechnął się trochę ironicznie, kręcąc głową z dezaprobatą. | |
| | | isabella
| Temat: Re: Kino Pon Cze 29, 2009 5:31 pm | |
| - nie wiem, podejrzewam, że chodzi o elyse. jezu, cieszę się, że wam się układa i w ogóle, życzę wam szczęścia, serio. nie jestem zazdrosna, w końcu sam powiedziałeś, że nic nas nie łączy, więc jeśli chodziło tylko o to to nie masz się czym martwić - machnęła ręką, odwracając głowę gdzieś w drugą stronę, żeby przypadkiem nie zauważył w jej oczach kłamstwa, czy czegoś takiego. | |
| | | jonathan
| Temat: Re: Kino Pon Cze 29, 2009 5:36 pm | |
| jonathan znał już trochę isabellę, więc domyślił się, że kłamie, bo zazwyczaj nigdy nie macha ręką, kiedy coś jest jej obojętne, czy coś. ; d - spójrz na mnie, isabello. - powiedział najczulej jak potrafił, popierając swoje policzko na dłoni, w której trzymał papierosa, a którą zaś wsparł o kolano. dym tytoniowy wydobywający się z papierosa owijał jego twarz białą, gestą owłoczką. | |
| | | isabella
| Temat: Re: Kino Pon Cze 29, 2009 5:39 pm | |
| popatrzyła na niego niechętnie i oparła się o ławkę. - mhm, patrzę i co? - zapytała. miała wrażenie, że niestety ją rozgryzł i wiedział, że nie do końca było jej to obojętne, więc nie bardzo wiedziała, co powinna teraz zrobić i powiedzieć. | |
| | | jonathan
| Temat: Re: Kino Pon Cze 29, 2009 5:44 pm | |
| patrzył na nią badawczo, nieprzeniknionym wzrokiem, nie zmieniając pozycji. - nie wiem, o co ci chodzi, myślałem, że to wszystko sobie wyjaśniliśmy. - powiedział jednym tchem, a teraz urwał i wziął głęboki, i ciężki wdech. - przepraszam, jeśli w jakiś sposób cię uraziłem, nigdy nie miałem takiego zamiaru, ale przecież już na starcie uznaliźmy, to za przelotną przygodę, więc nie rozumiem. - wzruszył ramionami obojętnie, patrząc na nią ze smutkiem w oczach, ale nie było w nich żadnego wyżutu. chciał jeszcze dodać, że on nie robił żadnych scen zazdrości, wiedząc podświadomie, że ona spotyka się z kimś, bo nie przeszkadzało mu to ze względu na owy układ, który zawarli, ale powstrzymał się, ponieważ stwierdził, że może ją tym zranić, jakby już tego nie robił. | |
| | | isabella
| Temat: Re: Kino Pon Cze 29, 2009 5:49 pm | |
| - przecież wiem - wzruszyła ramionami i odwróciła głowę znowu w przeciwną stronę. - już ci powiedziałam, że mam nadzieję, że wam się ułoży i takie tam. naprawdę, nie jestem zazdrosna, ani nic takiego, jonathan. tym bardziej, że nigdy nic sobie nie obiecywaliśmy, mhm. | |
| | | jonathan
| Temat: Re: Kino Pon Cze 29, 2009 5:56 pm | |
| wstał z ławki poirytowany. - isabella, przecież do cholery widzę ! - krzyknął, a kiedy wystraszona tą reakcją bella podskoczyła, przeprosił ledwo dosłyszalnie, za to, że się tak uniósł. zdeptał nerwowo połowę niewypalonego papierosa i krzyżując ręce na torsie spojrzał na nią poważnie, po czym przykucnął, przy niej. - skarbie, nie jestem w stanie zmienić tego, że nie angażowałem się ze względu na nasz układ, wiemwiem. - wymruczał, łagodnie łapiąc ją za dłoń i kciukiem zataczał na niej elipsy. - kobiety są dużo bardziej uczuciowe, dlatego przepraszam i proszę, żebyś mi wybaczyła, że zgodziłem się na taki bieg wydarzeń. - westchnął, bo nie miał pojęcia, co jeszcze ma jej powiedzieć, więc uniósł się trochę i cmoknął ją w kącik ust, po czym wstał i spuszcając dłonie wzdłóż tłowia, patrzyl na nią z góry, odsunąwszy się o krok w tył. | |
| | | isabella
| Temat: Re: Kino Pon Cze 29, 2009 5:58 pm | |
| pomyślała sobie, że w ogóle nie ma szczęścia do facetów, no cóż, w sumie szkoda jej, prawda. popatrzyła na niego ze zrozumieniem właściwie, ale nie mogła się powstrzymać i łezka spłynęła jej po policzku. szybko ją wytarła. - mhm, wiem - powiedziała tylko. - przepraszam. | |
| | | jonathan
| Temat: Re: Kino Pon Cze 29, 2009 6:06 pm | |
| dojrzał ową łzę, bo przecież cały czas patrzył na nią, a sms'y pisał z elyse telepatycznie. ; d zacisnął pięści, przy spuszczonych, nadal, wzdłóż tłowia dłoniach i przygryzając mocno dolną wargę, spojrzał ze smutkiem na bellę. - przestań mnie przepraszać i zapewniać, że wiesz. - warknął, zaciskając powieki. - nie możesz się wściec, uderzyć mnie w twarz i wykrzyczeć tego wszystkiego, co myślisz? - spytał, mocniej zaciskając pięści, nie dlatego, że bał się, iż ze złości uderzy isabelle, ale dlatego, że nie miał pojęcia, co ze sobą zrobić. - to było, by lepsze, niż udawanie, że cię to nie obchodzi. - dodał, po czym wzdychając skierował się w stronę ławki, gdzie usiadł, chowając głowę w kolanach. | |
| | | isabella
| Temat: Re: Kino Pon Cze 29, 2009 6:09 pm | |
| - nie mogę - pokręciła głową. - nie mogę, bo tak nie umiem, po prostu - powiedziała cicho. - ale może raczej powinieneś to wytłumaczyć elyse, a nie mi, w końcu to nie twój obowiązek - oparła się o ławkę, zerkając na niego kątem oka. | |
| | | jonathan
| Temat: Re: Kino Pon Cze 29, 2009 6:16 pm | |
| miał ochotę uciec od tego wszystkiego i schować się w swoich matematycznych rachunkach. westchnął dość głośno i oparł się o ławkę, odwracając głowę w stronę isabelli, po czym poczuwszy wibracje w kieszeni, wyciągnął telefon i odczytawszy sms'a, rzucił nim z całej siły o ziemię z wściekłości, a owy roztrzaskał się na drobne kawałeczki. - elyse nie muszę już nic tłumaczyć, spoczko. - rzucił, całkiem opanowanym tonem, uśmiechając się subtelnie. | |
| | | isabella
| Temat: Re: Kino Pon Cze 29, 2009 6:18 pm | |
| - okej, teraz się czuję winna, serio - stwierdziła, poprawiając ramiączko swojej bluzki. - boże, super. przepraszam, jonathan, naprawdę. chyba nie powinnam brać naszej znajomości tak bardzo do siebie, chyba się przywiązałam, czy coś - stwierdziła, że mówi strasznie nieskładnie. - dobra, nieważne już - mruknęła, patrząc w czubki swoich butów. | |
| | | jonathan
| Temat: Re: Kino Pon Cze 29, 2009 6:26 pm | |
| zawiesił wzrok na roztrzaskanym telefonie, wciągając ze świstem powietrze. - nie czuj się winna, ja też bardzo cię lubię, ale nic więcej, przepraszam. - wymruczał ledwo dosłyszalnie, jednym tchem i podrapał się niezgrabnie po policzku. - pójdę już, bo to nie ma sensu. - rzucił, wstajac z ławki i podchodząc do rozpieprzonego telefonu znalazł całą kartę, którą wrzucił do kieszeni. - pa. - dodał jeszcze i cmoknąwszy przelotnie isabellę w czoło, poszedł z rękoma wsadzonymi do kieszeni spodni. | |
| | | isabella
| Temat: Re: Kino Pon Cze 29, 2009 6:28 pm | |
| pewnie ledwo się powstrzymała, żeby krzyknąć, że go nienawidzi. ostatnio często zdarzało jej się to mówić. wstała i weszła do kina, przy okazji nie omieszkała nadepnąć na jego telefon. | |
| | | vianne
Liczba postów : 570 Join date : 07/07/2009
| Temat: Re: Kino Sob Lip 11, 2009 4:12 pm | |
| stała w mega długiej kolejce, tupiąc z niecierpliwością obcasem i mrucząc coś pod nosem, że był to kiepski pomysł, żeby przyjść o tej godzinie do kina. | |
| | | vianne
| Temat: Re: Kino Sob Lip 11, 2009 4:27 pm | |
| rozglądała się do okoła, mrużąc oczy, po czym kolejka przesuneła się, a ona została popchnięta przez jakiegoś chłopaka. odwróciła się gwałtownie i rzuciła w jego stronę kilka ostrych słów, na które on równie soczyście odpowiedział. zaczęli się dość głośno kłócić i wszyscy zwrócili na nich swoje oczy. vianne uderzyła w twarz chłopaka, który gwałtownie złapał ją za rękę i chciał jej oddać. | |
| | | vianne
| Temat: Re: Kino Sob Lip 11, 2009 4:36 pm | |
| vianne schowała się za kasperem, kładąc dłonie na jego ramionach i spoglądała niepewnie na chłopaka, który wcale się nie ruszał. zastanawiała się, czy uderzył by ją, gdyby nie kasper i aż zadrżała ze złości, mocno zaciskając dłonie na ramionach kaspera. | |
| | | vianne
| Temat: Re: Kino Sob Lip 11, 2009 4:50 pm | |
| ona pewnie wtuliła się w kaspera i pełna złości opowiedziała mu całe zajście, po czym przytrzymała go za koszulkę i cmoknęła w policzek. - dziękuję. - wymruczała do niego i uśmiechnęła się subtelnie. - a byłam tak blisko kasy. - syknęła, rzucając spojrzenie na kolejkę, która ponownie zaczęła robić się kosmicznie długa. | |
| | | vianne
| Temat: Re: Kino Sob Lip 11, 2009 5:01 pm | |
| - hm, - zaoponowała, wydąwszy dolną wargę i spojrzała na kaspera spod rzęs. - owszem, bo nie chciałam, zebyś widział jak płaczę na jakimś ckliwym romansidle. - powiedziała, wbijając mu palec w żebro i roześmiała się całkiem przyjemnie. - a ty, co tu robisz? - spytała, unosząc w górę głowę, żeby przyjrzeć mu się badawczo. dobrze wiedziała, że miał zamiar przyprowadzić wieczorem jakąś laskę, jak zawsze to robił, ale może jednak miał inne zamiary i była owych ciekawa. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Kino | |
| |
| | | | Kino | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
|
|