|
| Kongens Have | |
|
+12mathilde jamie jonathan ryan olga mythoya isabella rainer natalie blanche. heather nanou 16 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
jonathan
Liczba postów : 165 Join date : 17/06/2009
| Temat: Re: Kongens Have Pon Lip 20, 2009 10:20 pm | |
| objął ją ramieniem i przyciągnął do siebie, całując w czubek głowy. - tęskniłem za naszymi rozmowami i chociaż wiem, że nie będzie, jak kiedyś, możemy przestać być dla siebie tacy oziębli? - spytał, spoglądając przed siebie, bo trudno było mu wypowiedzieć te słowa, z racji, iż bella naprawdę dużo dla niego znaczyła, po czym przeniósł wzrok na nią, uśmiechając się blado. | |
| | | isabella
Liczba postów : 823 Join date : 10/06/2009 Age : 33
| Temat: Re: Kongens Have Pon Lip 20, 2009 10:22 pm | |
| - nie jesteśmy dla siebie oziębli - powiedziała, chociaż wiedziała, że jest odwrotnie. więc w sumie nie wiem czemu to powiedziała, ale mniejsza. oparła mu głowę na ramieniu. czuła się z tym wszystkim jakoś tak dziwnie, właściwie sama nie wiedziała dlaczego. pewnie powinna cieszyć się szczęściem jonathana, bo to jej przyjaciel. i swoim szczęściem też. ale nie umiała. | |
| | | jonathan
| Temat: Re: Kongens Have Pon Lip 20, 2009 10:27 pm | |
| nie powiedział nic na jej słowa, bo wiedział, że ona wie, i że razem wiedzą, iż zaprzeczyła dla zasady, a wcale tak nie czuła i oby dwoje o tym wiedzieli. xd potarł dłonią jej ramię, po czym uśmiechnął się do niej łagodnie, nie robiąc już więcej żadnego czułego gestu w jej stronę, dla dobra ich obojga, poza owym objęciem i miłymi, przyjaznymi uśmiechami. | |
| | | isabella
| Temat: Re: Kongens Have Pon Lip 20, 2009 10:34 pm | |
| no dobra, w sumie mam ochotę zrobić coś dramopodobnego. kocham moje słowotwórstwo. dlatego też bella pocałowała jonathana, pewnie jest zua i w ogóle. ale właściwie krótko, można by stwierdzić nawet, że po przyjacielsku. o ile da się całować po przyjacielsku. w każdym razie po chwili odsunęła się od niego, zmieszana. - przepraszam - powiedziała tylko, całkiem cicho. | |
| | | jonathan
| Temat: Re: Kongens Have Pon Lip 20, 2009 10:41 pm | |
| pewnie się mega zmieszał, bo dzisiaj mi chodzi po głowie słowo: "mega". xd i odsunął się od niej również, otwierając szeroko usta, które pospiesznie zamknął, kiedy tylko sobie uświadomił, że są otwarte, czyli za jakąś chwilę, aczkolwiek spoglądał na nią zdezorientowanymi i wielkimi jak spodki talerza oczyma, a słowa ugrzęzły mu na uchylonych wargach, po czym odchrząknął i drapiąc się niezgrabnie, po policzku, kiwnął głową na znak, że rozumie, chociaż wcale nie pojmował i kiedy siedzieli chwilę w ciszy, niekontrolowanie wybuchnął z pytaniem. - dlaczego, isabella? | |
| | | isabella
| Temat: Re: Kongens Have Pon Lip 20, 2009 10:43 pm | |
| - przepraszam - powtórzyła tylko, próbując się nie rozpłakać jak jakieś małe, rozpieszczone dziecko. nie wiem czemu płacz mi się kojarzy z rozpieszczonymi dziećmi. xd tak naprawdę nie wiedziała dlaczego to zrobiła i dlatego mu nie odpowiedziała. miała tylko nadzieję, że teraz znowu jonathan nie zerwie z nią kontaktów. czuła się jak ostatnia idiotka, no cóż. - po prostu o tym zapomnij - wzruszyła ramionami. powiedziała, jakby to była najprostsza rzecz pod słońcem, bo pewnie miała wrażenie, że dla niego to nie będzie trudne. | |
| | | jonathan
| Temat: Re: Kongens Have Pon Lip 20, 2009 10:49 pm | |
| spojrzał na nią nadal zdezorientowany, zastanawiając się, jak może to, tak po prostu puścić obojętnie w niepamięć, ale stwierdził, że on inaczej zachować się nie może, bo nie chcę kolejny raz tracić z nią kontaktu. - jeśli tego chcesz, dobrze. - powiedział, obojętnie z subtelnym uśmiechem, po czym spojrzał w niebo, uśmiechając się łagodnie. | |
| | | isabella
| Temat: Re: Kongens Have Pon Lip 20, 2009 10:51 pm | |
| - jak to "jeśli chcę"? - zapytała, patrząc na niego ze zdziwieniem. - myślałam, że raczej ty chcesz - przyglądała mu się, czekając na jego odpowiedź. myślała, że to oczywiste, że on chciałby o tym zapomnieć, skoro spodziewa się z elyse dziecka, które na pewno kocha i elyse też, przynajmniej wydawało jej się to dość logiczne. | |
| | | jonathan
| Temat: Re: Kongens Have Pon Lip 20, 2009 10:57 pm | |
| nie spuścił zadartej w górę głowy, ani nie spojrzał na nią, choćby kątem oka. - po prostu, bo ja raczej zaczął bym to roztrząsać, a nie chcę kolejny raz tracić twojej przyjaźni, isabello. - powiedział oschle i obojętnie, po czym spuścił głowę i spojrzał przed siebie, bez żadnego wyrazu na twarzy. - rozumiesz mnie? - spytał, odwracając głowę w jej stronę z bladym uśmiechem. czuł, że go nie rozumie, ale nie mógł już dłużej nie patrzeć jej w twarz. | |
| | | isabella
| Temat: Re: Kongens Have Pon Lip 20, 2009 10:59 pm | |
| - nie rozumiem - westchnęła. - ale nieważne. w końcu jesteś z elyse, jesteście szczęśliwi i nie mam zamiaru w żaden sposób tego psuć - wzruszyła ramionami, też unikając jego wzroku. myślała też o tym, że zachowała się strasznie nie fair w stosunku do tja. :c | |
| | | jonathan
| Temat: Re: Kongens Have Pon Lip 20, 2009 11:03 pm | |
| chciał powiedzieć, że właśnie wszystko robi ku temu, żeby to popsuć, ale ugryzł się w język dość boleśnie. - dzięki. - wymruczał, ledwo dosłyszalnie i ponownie spojrzał w niebo. - a jaki jest tj? - spytał, jakby od niechcenia. pewnie bella i tak nie chciała o tym mówić, ale on za wszelką cenę, chciał, żeby jeszcze chwilę z nim posiedziała, więc chwytał się każdego tematu, który nie wiązał się z przeszłością i nimi. | |
| | | isabella
| Temat: Re: Kongens Have Pon Lip 20, 2009 11:06 pm | |
| - przestań, jonathan. przecież i tak wiem, że cię to nie interesuje - chyba faktycznie nie chciała o tym rozmawiać. najchętniej zapadłaby się teraz pod ziemię, albo wróciła do domu. ale było ciemno i nieprzyjemnie, więc pewnie się bała, bo do domu miała trochę daleko. czuła się potwornie z tym, że ani trochę nie żałowała tego, że pocałowała jonathana. ale mu o tym nie powiedziała i nie powie, prawda. | |
| | | jonathan
| Temat: Re: Kongens Have Pon Lip 20, 2009 11:12 pm | |
| westchnął, odrywając wzrok od jasno błyszczących gwiazd i spojrzał przed siebie. - zapomniałem, że zbyt dobrze mnie znasz. - powiedział z jakąś nutką sarkazmu i żalu do samego siebie, nie wiem dlaczego, bo jeszcze mi nie powiedział ! ;c odwrócił gwałtownie głowę w stronę belli i uśmiechnął się ironicznie, po czym zeskoczył z murku, o który później oparł łokcie. - to bez sensu. - wymruczał, spoglądając na jasno świecące lampy w oddali, których światła w ogóle do nich nie docierały. | |
| | | isabella
| Temat: Re: Kongens Have Pon Lip 20, 2009 11:16 pm | |
| - wiem - dla niej też to było bez sensu, ale nie bardzo wiedziała co powinna z tym zrobić. nie chciała znów stracić z nim kontaktu. westchnęła więc tylko. - ale przecież nie da się nic innego z tym zrobić, prawda? - zapytała, jakby chciała się upewnić, czy coś takiego. - znaczy, hm... teraz już pewnie zawsze tak będzie - przygryzła wargi. | |
| | | jonathan
| Temat: Re: Kongens Have Pon Lip 20, 2009 11:21 pm | |
| spojrzał na nią, unosząc w górę lewą brew. - co masz na myśli? - spytał trochę chyba retorycznie, bo za chwilę dodał, że on ma zamiar zachowywać się normalnie i jak wcześniej ustalili, puścić ów incydent w niepamięć, bo jak inaczej mogliby się zachować i nazwać owy pocałunek. wzruszył ramionami, uśmiechając się subtelnie, po czym ponownie spojrzał przed siebie, a jego serce ścisnęło się w bezsilności i bólu. | |
| | | isabella
| Temat: Re: Kongens Have Pon Lip 20, 2009 11:25 pm | |
| - nic - zacisnęła wargi. - nic, po prostu naprawdę trzeba o tym zapomnieć, to wszystko - wzruszyła ramionami. wciągnęła nogi na murek i objęła je ramionami. było jej zimno, pewnie to dlatego, oparła czoło o kolano, z jednej strony mając nadzieję, że jonathan pójdzie, a z drugiej, że zostanie i nie zostawi jej samej w tym strasznym parku, czy co to tam jest! | |
| | | jonathan
| Temat: Re: Kongens Have Pon Lip 20, 2009 11:28 pm | |
| - może odprowadzę cię do domu? - spytał, odwracając głowę w jej stronę i spojrzał na nią, uśmiechając się delikatnie. jak dla niego, to, to było jedynym rozsądnym rozwiązaniem. pewnie zapewni ją, kiedy już ją odprowadzi, że zadzwoni i zapewne zrobi to, ale kto wie, kiedy.; c | |
| | | isabella
| Temat: Re: Kongens Have Pon Lip 20, 2009 11:30 pm | |
| miała przed oczami pewnie jakiś obrazek, że elyse czeka na niego w domu z kolacją i zastanawia się, czemu jeszcze go nie ma. dlatego też pokręciła przecząco głową. - nie, pewnie nie masz czasu. poradzę sobie - powiedziała, rozglądając się wokół. sceneria skojarzyła jej się z jakimś thrillerem albo horrorem. | |
| | | jonathan
| Temat: Re: Kongens Have Pon Lip 20, 2009 11:35 pm | |
| - chodź, odprowadzę cię. - powiedział stanowczo, po czym odwrócił się do niej przodem i wyciągnął rękę w stronę belli, żeby pomóc zejść jej z murku. uśmiechał się przyjacielsko, a owy uśmiech wcale nie był wymuszony i sztuczny. | |
| | | isabella
| Temat: Re: Kongens Have Pon Lip 20, 2009 11:37 pm | |
| popatrzyła na niego niepewnie. w zasadzie nie wiedziała, czy to dobry pomysł i takie inne. zeszła jakoś z murku, ale nie wzięła go za rękę. objęła się ramionami, było jej trochę zimno. - jak chcesz - wzruszyła ramionami. i pewnie ją odprowadził, jak chcesz jeszcze grać to zacznij u belli, a jak nie to the end. xd | |
| | | jonathan
| Temat: Re: Kongens Have Pon Lip 20, 2009 11:41 pm | |
| | |
| | | heather
Liczba postów : 356 Join date : 05/07/2009 Age : 34
| Temat: Re: Kongens Have Czw Lip 30, 2009 2:16 pm | |
| no dobrze, heather pewnie lubiła ten park, czy co to tam jest, więc sobie przyszła na poranny spacer. właściwie nie był to ranek, ale dopiero co wstała, więc w jej mniemaniu był. ogólnie była całkiem wyspana, więc zadowolona też. | |
| | | jamie
Liczba postów : 162 Join date : 08/07/2009
| Temat: Re: Kongens Have Czw Lip 30, 2009 2:21 pm | |
| jamie pewnie szedł rozglądając się na boki i szukając ciekawych obiektów w owym parku. w dłoni dzierżył kubek kawy i coś cicho śpiewał, pewnie placebo bo ich słucham właśnie. zastanawiał się gdzie podziewa się heather, nie wiem czy byli umówieni, sama zdecyduj. | |
| | | heather
Liczba postów : 356 Join date : 05/07/2009 Age : 34
| Temat: Re: Kongens Have Czw Lip 30, 2009 2:27 pm | |
| placebo <0984028 chyba też posłucham aż ;d okej, więc może byli umówieni w takim razie. podeszła i zasłoniła mu oczy. - zgadnij kto to? - zaśmiała się. w sumie to postanowiła sobie, że chyba muszą przeprowadzić poważną rozmowę, konkretniej na temat tego, co heather ostatnio przeczytała na plotkarze. | |
| | | jamie
Liczba postów : 162 Join date : 08/07/2009
| Temat: Re: Kongens Have Czw Lip 30, 2009 2:38 pm | |
| był trochę zbity z tropu, ale w końcu przypomniał sobie o spotkaniu z heather i uśmiechnął się pod nosem. -heather, kochanie, twój głos poznam wszędzie-zaśmiał się, obrócił i pocałował h. w usta. dawno się z nią nie widział, więc ciągle się pewnie będzie uśmiechać, jak to on. ;d | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Kongens Have | |
| |
| | | | Kongens Have | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
|
|